KG Hipnoszülés

         Dömötör Rita vagyok, egy gyermek édesanyja, KG Hipnoszülés felkészítő, dúla, pedagógus, masszőr és gyermekjóga oktató.

         Egész életemben gyermekekkel foglalkoztam. Azontúl, hogy imádom a gyerekeket tudom, hogy a gyermekkor élményei életre szólóak, meghatározóak, ezért nem mindegy hogyan is zajlanak.

         Amikor elterveztük, hogy saját babát szeretnénk, sokat olvastam és tájékozódtam sokféleképpen a témában. Így döbbentem rá, hogy nem csak a kisgyermekkor, hanem a születés illetve az azt megelőző időszak is legalább olyan fontos. Autogén tréninget, agykontrollt már régebben tanultam, tehát nem volt számomra ismeretlen a relaxáció, vizualizáció, önhipnózis. Amikor egy elvesztett és egy teljesen-izmok által- zárt petevezeték diagnosztizálása után azt mondták az orvosok, spontán nem lehet babám, én azt mondtam, a saját izmaimat magam irányítom. Ezután kezdtem napi szinten alkalmazni a fent említett - a hipnoszülés alapjaiként is szolgáló - módszereket, sikerrel. Spontán megfogant egészséges kis Csodánk. Természetesen hipnoszülésre készültem. Mindezek után elhatároztam, hogy minél több édesanyával megismertetem a hipnoszülés módszerét, illetve a saját példámból merítve, szeretném támogatni a fogantatás, születés körüli eseményekben, a leendő anyukákat.

         Terveim közt szerepel az Aviva oktatói vizsga (amely a fogantatásnál segít), és az önkéntes szoptatási tanácsadói vizsga is.